wjd-sub

Jezuïeten MAGIS: Creating a hope-filled future

Home » De reisopties » Jezuïeten: MAGIS 2023
mail twitter facebook
MAGIS is het ignatiaanse voorprogramma voor de Wereldjongerendagen van 2023 in Portugal. Het event loopt van 22 juli tot 31 juli. De jezuïeten nodigen dan jongeren van over heel de wereld uit, ongeveer 3000 deelnemers. De voertaal is Engels, het thema: ‘Creating a Hope-filled Future’; ‘Een hoopvolle toekomst scheppen’. MAGIS bereidt je voor op de WJD zelf die lopen van 1 tot 6 augustus.

Feest en verdieping

We starten in Lissabon waar we ontvangen worden in de ‘MAGIS Villa’. Je kan meedoen aan allerlei leuke, vormende en verdiepende activiteiten. Centraal staat een feestelijke interculturele ontmoeting, het ‘Festival of Nations’ (22-23 juli)

Een pelgrimstocht of eerder iets creatiefs?

Voor de dagen daarna kan je kiezen uit een tientallen (op dit moment 70) meerdaagse en uitdagende activiteiten (24-29 juli), ook wel ‘experimenten’ genoemd. Ze zijn verspreid over Portugal en Spanje: pelgrimstochten, spirituele, sociale of creatief-culturele activiteiten. Aan deze  activiteiten neem je deel met een internationaal samengesteld groepje van 20 à 30 jongeren. MAGIS WJD eindigt met het slotevenement op 30-31 juli, opnieuw in Lissabon. Het worden spetterende dagen, met onder andere de generale overste van de jezuïeten Arturo Sosa die voorgaat in de eucharistie op het hoogfeest van Ignatius van Loyola (31 juli).

Ook tijdens de WJD

Een dag later starten de Wereldjongerendagen zelf (1-6 augustus). Hopelijk ontmoeten we paus Franciscus. Met de start van de WJD stopt de ‘MAGIS-experience’ echter niet. Tijdens de hele WJD kan je terecht op de MAGIS Plaza: een plek om te ontspannen, maar waar je allerlei inputs kan krijgen. Het staat open voor alle WJD-deelnemers.

Klik hieronder voor meer info over MAGIS 2023:

Of volg het Instagram-account van MAGIS 2023 (@magis2023_official)

Kom je mee?

De inschrijvingen voor de Lage Landen gebeuren via jezuïet Walter Ceyssens, de coördinator voor MAGIS WJD in Nederland en Vlaanderen: walter.ceyssens@jesuits.net

 Wil je graag MAGIS en de WJD voorgesteld zien in je school, parochie of vereniging? Of wil je iemand aan het woord horen die ooit al bij een MAGIS-event aan het woord was? Neem dan ook contact op met Walter Ceyssens sj.

Gerelateerde berichten

Design website: Impulsar strategy & design. Fotografie: Ramon Mangold