wjd-sub

Bisdom ‘s-Hertogenbosch

Home » De reisopties » Bisdom ‘s-Hertogenbosch
mail twitter facebook
Met Jong Bisdom den Bosch naar de WJD Lissabon!
Wij nodigen je uit om in juli en augustus 2023 mee te gaan naar de Wereldjongerendagen. Vanuit het bisdom ‘s- Hertogenbosch maken we een 16-daagse busreis naar de Wereldjongerendagen in Lissabon, Portugal. Onderweg hebben we een programma in Taizé, Barcelona, Toledo en Fatima.

Het mooie Lissabon, zal in de zomer van 2023 het decor vormen van de WJD. En niet voor niets! Doordat Lissabon gebouwd is op zeven heuvels, zijn er enorm veel prachtige uitzichtpunten te vinden. Deze worden in het Portugees ‘Miradouro’ (ofwel ‘gouden blik’) genoemd. Dat beloofd wat! Daarnaast heeft Lissabon vele parken, fonteinen, bezienswaardigheden en wist je dat er zelfs een hoog standbeeld van Jezus Christus (vergelijkbaar met die van Rio de Janeiro) is van waaraf je een prachtig uitzicht hebt over Lissabon? Daar wil jij toch bij zijn?

Klik hier voor het reisoverzicht (onder voorbehoud).

De reis van Jong Bisdom Den Bosch (JBDB) naar de WJD staat open voor jongeren in de leeftijd van 16 t/m 35 jaar. Het is een katholiek evenement, maar jongeren van ALLE geloofsovertuigingen zijn van harte welkom. Van de deelnemende jongeren wordt een goede conditie verwacht. Met een groep ga je op reis, je ontmoet andere culturen en maakt herinneringen.

Speciale uitnodiging voor dove jongere(n)!

Ben jij doof, jong katholiek of misschien wel anders gelovig? Dan ligt er nu voor jou de kans om ook de Wereldjongerendagen mee te maken. De reis van Jong Bisdom Den Bosch wordt namelijk in samenwerking met het Katholiek Dovenpastoraat georganiseerd en staat dus speciaal open voor dove jongeren! Het is voor alle jongeren een unieke kans de Wereldjongerendagen te beleven met een extra dimensie, namelijk om met dove jongeren op pad te gaan en deze reis te beleven.

Overzicht reisprogramma

25 juli
Vertrek naar Taizé

26 juli
Dag in Taizé

27 juli
Reisdag naar Barcelona

28 juli
Dag in Barcelona

29 juli
Reisdag naar Toledo

30 juli
Dag in Toledo

1 augustus
Reisdag naar Lissabon

2 t/m 6 augustus
WJD in Lissabon

6 augustus
Vertrek uit Lissabon en avond in Fatima

7 augustus
Reisdag naar Burgos

8 augustus
Reisdag naar Poitiers

9 augustus
Reisdag naar ‘s-Hertogenbosch

NB: het programma is onder voorbehoud van wijzigingen

Meer info

Ga naar de website www.jbdb.nl en klik daar op Wereldjongerendagen 2023 voor meer informatie over de reis van Jong Bisdom Den Bosch of neem contact op met Ingrid van Zeeland via ivzeeland@bisdomdenbosch.nl / 073 5232061 (ook via Whatsapp bereikbaar).

Gerelateerde berichten

Design website: Impulsar strategy & design. Fotografie: Ramon Mangold