wjd-sub

Bisdom ‘s-Hertogenbosch

Home » De reisopties » Bisdom ‘s-Hertogenbosch
mail twitter facebook
Met Jong Bisdom den Bosch naar de WJD Lissabon!
Wij nodigen je uit om in juli en augustus 2023 mee te gaan naar de Wereldjongerendagen. Vanuit het bisdom ‘s- Hertogenbosch maken we een 16-daagse busreis naar de Wereldjongerendagen in Lissabon, Portugal. Onderweg hebben we een programma in Taizé, Barcelona, Toledo en Fatima.

Het mooie Lissabon, zal in de zomer van 2023 het decor vormen van de WJD. En niet voor niets! Doordat Lissabon gebouwd is op zeven heuvels, zijn er enorm veel prachtige uitzichtpunten te vinden. Deze worden in het Portugees ‘Miradouro’ (ofwel ‘gouden blik’) genoemd. Dat beloofd wat! Daarnaast heeft Lissabon vele parken, fonteinen, bezienswaardigheden en wist je dat er zelfs een hoog standbeeld van Jezus Christus (vergelijkbaar met die van Rio de Janeiro) is van waaraf je een prachtig uitzicht hebt over Lissabon? Daar wil jij toch bij zijn?

Klik hier voor het reisoverzicht (onder voorbehoud).

De reis van Jong Bisdom Den Bosch (JBDB) naar de WJD staat open voor jongeren in de leeftijd van 16 t/m 35 jaar. Het is een katholiek evenement, maar jongeren van ALLE geloofsovertuigingen zijn van harte welkom. Van de deelnemende jongeren wordt een goede conditie verwacht. Met een groep ga je op reis, je ontmoet andere culturen en maakt herinneringen.

Speciale uitnodiging voor dove jongere(n)!

Ben jij doof, jong katholiek of misschien wel anders gelovig? Dan ligt er nu voor jou de kans om ook de Wereldjongerendagen mee te maken. De reis van Jong Bisdom Den Bosch wordt namelijk in samenwerking met het Katholiek Dovenpastoraat georganiseerd en staat dus speciaal open voor dove jongeren! Het is voor alle jongeren een unieke kans de Wereldjongerendagen te beleven met een extra dimensie, namelijk om met dove jongeren op pad te gaan en deze reis te beleven.

Overzicht reisprogramma

25-26 juli
Vandaag verzamelen we in de Sint Jan in ’s-Hertogenbosch voor de reiszegen en gaan met de bus op weg naar Taizé. Hier komen we tegen aan het begin van de avond aan. In Taizé leven we mee met de broedergemeenschap en duizenden jongeren. We verblijven hier twee nachten.

27-28 juli
We vertrekken vanuit Taizé en gaan onderweg naar Barcelona waar we in de avond aankomen. In Barcelona zijn we twee nachten te gast in het seminarie van de Salesianen Marti-Codolar. In Barcelona gaan we vieren in de crypte van Basílica la Sagrada Família, bezoeken we Parc Güell en is er voldoende ruimte om de stad te verkennen.

29-30 juli
Na het ontbijt hebben we een reisdag naar Toledo voor de boeg. In de avond komen we aan in deze stad van drie religies. Tijdens het dagprogramma op 30 juli dompelen we ons onder in de rijke religieuze historie van deze voormalige hoofdstad van Spanje.
We zijn hier twee nachten en overnachten in het klein seminarie in het centrum van Toledo.

31 juli
Na een dag reizen, komt vandaag eindelijk ons reisdoel Lissabon in zicht! Aan het einde van de dag komen we aan in onze gastparochie voor deze week, we ontmoeten al andere (Nederlandstalige) WJD-pelgrims. Gedurende de WJD overnachten we in een groepsaccommodatie

1 t/m 6 augustus
WJD in Lissabon!
In Lissabon nemen we in de ochtend deel aan het Nederlandstalige programma. Dit houdt in dat we samen vieren en Rise Up ochtenden hebben. Tijdens deze ochtenden zal er ook deelgroepsmomenten zijn. In de middag zijn er allerlei activiteiten in Lissabon waar je aan kunt deelnemen.
Op zaterdagavond is de nacht op het veld. Met alle WJD-jongeren uit heel de wereld ga je in de openlucht slapen. De WJD sluiten we op zondagochtend af met een H. Mis waarin Paus Franciscus de hoofdcelebrant is.

6 augustus
In de middag verlaten we Lissabon en gaan onderweg naar Fatima, waar we in de avond deelnemen aan de lichtprocessie. We overnachten in Fatima.

7-9 augustus
We laten Fatima achter ons en gaan op weg naar huis. Via Burgos en Poitiers komen we op 9 augustus ’s avonds aan in ’s-Hertogenbosch. In Burgos en Poitiers overnachten we in eenvoudige ho(s)tels.

NB: het programma is onder voorbehoud van wijzigingen

Meer info

Ga naar de website www.jbdb.nl en klik daar op Wereldjongerendagen 2023 voor meer informatie over de reis van Jong Bisdom Den Bosch of neem contact op met Ingrid van Zeeland via ivzeeland@bisdomdenbosch.nl / 073 5232061 (ook via Whatsapp bereikbaar).

Gerelateerde berichten

Design website: Impulsar strategy & design. Fotografie: Ramon Mangold