wjd-sub

Reisopties & aanmelden

Home » De reisopties
mail twitter facebook
Vanuit Nederland zijn er verschillende reisinitiatieven naar de Wereldjongerendagen 2023 in Lissabon. Alle bisdommen organiseren een reis, met een eigen voorprogramma (waarbij sommige bisdommen samenwerken). Daarnaast zullen diverse bewegingen en congregaties een eigen reis naar de WJD organiseren.

Aanmelding voor de reizen is open en loopt via de website van bedevaartorganisatie Huis voor de Pelgrim (aanmelding mogelijk t/m 31 mei 2023). Hieronder tref je per reis meer info en een directe link voor aanmelding per reis (vanuit de bisdommen).
(M.b.t. de aanmeldingsprocedure van de hier vermelde reizen vanuit de bewegingen en congregaties, gelieve zich te wenden tot de organisaties daarvan).

Reis bisdommen Breda, Roermond, Rotterdam & Utrecht

Paus Franciscus nodigt alle jongeren uit voor de Wereldjongerendagen 2023 in Lissabon. En jij kunt daarbij zijn! De bisdommen Breda, Utrecht, Roermond en Rotterdam organiseren samen een reis naar de WJD.

Reis bisdom Haarlem-Amsterdam

Deel de vreugde met ons! Bisdom Haarlem-Amsterdam heeft als reisthema ‘Share the Joy!’ Die vreugde van het geloof willen we met elkaar ervaren en uitdelen. Van 26 juli t/m 8 augustus kun je mee met onze 14-daagse busreis naar de WJD.

Reis bisdom ‘s-Hertogenbosch

Wij nodigen je uit om in juli en augustus 2023 mee te gaan naar de Wereldjongerendagen in Lissabon. Vanuit het bisdom ‘s- Hertogenbosch maken we een 16-daagse busreis naar de WJD. Onderweg hebben we een programma in Taizé, Barcelona, Toledo en Fatima.

Reis bisdom Groningen-Leeuwarden

Ben je in 2023 tussen de 16 en 30 jaar en wil je met katholieken van over de hele wereld je geloof uiten? Ga dan mee naar de Wereldjongerendagen! Van 26 juli tot 8 augustus is de reis van het bisdom Groningen-Leeuwarden. 

Gemeenschap Emmanuel

De Gemeenschap Emmanuel organiseert een International Youth Forum van 27 juli tot 1 augustus, gevolgd door de Wereldjongerendagen van 1 tot 6 augustus 2023.

Fraters van Tilburg

Met de Ambassadors of a Worldwide Brotherhood naar het grootste jongerenfeest ter wereld, van 23 juli tot 12 augustus. Ga mee en maak vrienden voor het leven!

Gemeenschap Chemin Neuf: Welcome to Paradise in Portimao!

Het Welcome to Paradise Festival dat de Gemeenschap Chemin Neuf voorafgaand aan de WJD organiseert verwelkomt ongeveer 4000 jongeren uit ongeveer veertig verschillende landen.

Jezuïeten MAGIS: creating a hope-filled future

MAGIS is het ignatiaanse voorprogramma voor de Wereldjongerendagen 2023 in Portugal. Het event loopt van 22 tot 31 juli. De jezuïeten nodigen jongeren van over heel de wereld uit. Het thema: ‘Creating a Hope-filled Future’.

Design website: Impulsar strategy & design. Fotografie: Ramon Mangold